Joonas Järventie

Valo- ja videokuvaaja

Kun valokuva alkoi ilmestyä pikkuhiljaa nesteessä olevalle paperille, oli se viiden vanhan pojan mielestä jotain maagisen taianomaista. Isäni näytti, kuinka valokuvia suurennetaan kotimme kylpyhuoneessa.Kuva Joonas Järventiestä

Siitä lähtien valokuvaus on kulkenut mukanani, eli vuodesta 1997. Sen jälkeen opin, mitä tarkoittaa aukko, polttoväli, tarkennuspiste ja niin edelleen. Näistä tiedoista ja taidoista oli hyötyä kun menin Tampereen Teatteriin esitys- ja valotekniikkaan vastavalmistuneena puuseppänä, ja sillä tiellä olen yhä.

Työskentelen valomiehenä esiystekniikan puolella muutaman illan viikossa, tätä kirjoittaessani valaisen seuraajaheittimellä Notre Damen kellonsoittajan esiintyjiä. Pyynikin kesäteatterin näytelmän Nuotin vierestä pressi- ja mainoskuvat otin kesällä 2019. Lisäksi olen työskennellyt vastaavissa tehtävissä Tampereen Työväen Teatterissa.

Kaupallisen alan kokemus pitää sisällään noutopihamyyjän sekä noutopihan esimiehen töitä Starkilla ja teknisen myyjän hommia Würthilla. Jäin “vapaaksi taiteilijaksi” syksyllä 2019. Kuvaan yrityksille valokuvien lisäksi myös videoita, ja tällä sivustolla olevat kaksi videota ovat käsialaani.

Taskussani on puusepän papereiden lisäksi myynnin ammattitutkinto, ja tätä kirjoittaessani opiskelen liiketalouden tradenomiksi monimuotototeutuksena Tampereen ammattikorkeakoulussa.

Niin valo- kuin videokuvaajana pyrin mahdollisimman persoonallisiin ratkaisuihin, unohtamatta asiakkaan toiveita sekä teknisiä aspekteja. Teatterissa pitkään työskennelleenä minulle on tärkeää ilmeikäs, kuvattavan persoonaa mahdollisimman hyvin esiin tuova kuva. Pönötystä kammoan.

Portfolioni: https://joonasjarventie.myportfolio.com/#