Anitta Vuorisola

Anitta Vuorisola
Olen Pirkkalassa asuva, sivutoiminen valokuvaaja. Toimin aktiivisesti Tampereen Valokuvausseurassa. Muutaman viime vuoden aikana olen keskittynyt henkilökuvauksen ja valaisun opiskeluun. Minulla on ollut menestystä seuran kilpailuissa. Olen saanut palkintoja kansainvälisissä valokuvakilpailuissa sekä kunniamaininnan Suomen Kameraseurojen liitosta. Tällä hetkellä tavoittelen kansainvälistä valokuvaajan AFIAP-arvonimeä. Haluan kehittyä valokuvaajana ja opiskelen jatkuvasti uutta.

Rakkaussuhteeni valokuvaan sai alkunsa vuonna 1975, jolloin aloitin työni Aamulehden toimituksen arkistossa. Toimenkuvaani kuului paitsi kuvien ja tekstin arkistointi myös sopivan kuvan etsiminen toimittajan juttuun. Myöhemmin kuvien arkistointi muuttui sähköiseksi, mutta vanhassa manuaaliarkistossa on vieläkin noin neljä miljoonaa mustavalkokuvaa.

Työskentelin Aamulehden toimituksen arkistossa ja myöhemmin toimituksen tietopalvelussa vuoden 2018 loppuun asti. Kirjoitin myös matkailujuttuja ja kolumneja sekä tein ilmoitustaittoa. Olen ollut Matkaopas-lehden freelancer vuodesta 2003.

Rakkauteni valokuvaukseen on syventynyt vuosien varrella. Kuvaan mielelläni luontoa, mutta viime aikoina olen keskittynyt henkilökuvaukseen. Olen kuvannut jonkin verran häitä ja hautajaisia, mutta muotokuvaus on lähimpänä sydäntäni. Kuvaan mielelläni miljöössä ja luonnonvalossa, mutta studiokuvauskin onnistuu.

Anitta Vuorisola 2

Kuvaustilanteessa kuvattava useimmiten jännittää. Haluankin luoda kiireettömän ilmapiirin, jossa asiakas rentoutuu ja kokee tilanteen miellyttäväksi. Olen luonteeltani helposti lähestyttävä, avoin ja ulospäinsuuntautuva. Olenkin saanut hyvää palautetta siitä, että osaan luoda yhteyden kuvaajan ja kuvattavan välille. Minulle on ensiarvoisen tärkeää, että asiakkaalle jää myönteinen kuvauskokemus ja hänen odotuksensa lopputuloksesta jopa ylittyy.

Linkki Anittan kuvagalleriaan.