Päivi Palm

SANALLA SANOEN

Olen työskennellyt yli 40 vuotta toimittajana, niistä lähes 30 vuotta Kuvassa Päivi PalmTurun Sanomien aluetoimittajana Salossa. Nyt olen tyytyväinen ja tarmokas eläkeläinen. Asun edelleen Salossa ja seuraan aktiivisesti kotikaupunkini tapahtumia.

Olen onnekas, sillä toiveammattini ei pettänyt odotuksiani. Se antoi enemmän kuin osasin odottaakaan.

Tapasin ihania ihmisiä, sain kirjoittaa mielenkiintoisista, jopa jännittävistä asioista, eikä tietojen ja faktojen metsästäminenkään hassumpaa ollut.

Kirjoittamisen intohimo ei ole hellittänyt eläkkeelläkään. Salon omaishoitajien juhlakirja on lähes täysin minun tekemäni. Kirjoitin myös elämäntarinoita Suomi Love -televisiosarjan osallistujista kertovaan kirjaan.

Rakkain työni oli salolaisen sotaveteraanin Pentti Lindstedtin elämäkerta. Meidän isämme -kirjan tilasivat Pentin lapset, jotka halusivat säilyttää isänsä tarinan myös jälkipolville.
Kertomus Pentistä laajeni myös kertomukseksi hyvinvointiyhteiskuntamme kehityksestä, oikeastaan koko itsenäisen Suomen kehityksestä. Työn myötä oma näkökulmani avartui ja Suomi-kuvani sai uusia ulottuvuuksia.

Olen syntynyt marraskuussa 1951 ja ylioppilaaksi pääsin Riihimäen tyttölyseosta 1971. Tein nuoresta tytöstä lähtien kesätoimittajan töitä Riihimäen Sanomissa ja toimitin pientä paikallista Lopen Lehteä.

Opiskelin toimittajatutkintoa Tampereen yliopistossa ja pääsin loppusuoralle. Sitten kutsui Aamulehti ja vakituinen uutistoimittajan työ. Kotitoimituksesta siirryin Valkeakosken aluetoimittajaksi ja sieltä Turun Sanomiin Saloon.

Vastuualueeseeni kuului Salo naapurikuntineen. Nyt nuo kaikki kymmenen kuntaa ovat liitoksen jälkeen yhtä ja samaa Saloa.

Minulla oli onni saada monipuolinen, historialtaan ja kulttuuriltaan rikas Salo työmaakseni. Aluetoimittajana sain kirjoittaa päivittäisten uutisten lisäksi talouselämästä, maataloudesta ja kulttuurista. Isoja asioita olivat esimerkiksi Nokian vaiheet sekä säästöpankkikriisi. Myös maatalouden kehitystä oli mielenkiintoista seurata.

Tarinat ovat siis hallinnassa, yhteiskunta kiinnostaa ja talouselämän todellisuus on tuttu. Eikä kirjoittamisen palo ole sammunut, päinvastoin.

Olen myös intohimoinen lukija, kirjat ovat minulle elinehto.Mieheni lisäksi rakastan ruuanlaittoa ja tietenkin syömistä. Keittiössä vietetään meillä parisuhdeaikaa.