Anu Kuistiala

Kuvassa Anu KuistialaKokenut viestinnän ammattilainen ja tietokirjailija

Olen MTV Uutisten entinen päätoimittaja, nykyinen itsenäinen johtajanainen. Puhun, kirjoitan ja koulutan. Viestintä, johtaminen ja strategia ovat erityisalaani. Olen johtanut isoa uutistoimitusta ja ollut Venäjällä kirjeenvaihtajana, joten sanoisin pärjääväni missä tahansa tilanteessa.

Olen määrätietoinen ja suunnitelmallinen, mutta myös joustava ja huumorintajuinen. Pystyn näkemään olennaisen ja viemään asiat loppuun. Tulen hyvin toimeen monenlaisten ihmisten kanssa ja olen viestinnän ammattilainen. Minun kanssani asiat hoituvat mutkattomasti ja ajallaan.

Julkaisin lokakuussa 2019 tietokirjan Johtajanaiset (Alma Talent), jossa kuusi menestynyttä suomalaista naisjohtajaa kertoo parhaat oivalluksensa työelämästä, johtamisesta sekä siitä, mitä huipulle pääseminen vaatii. Olen saanut kirjasta paljon myönteistä palautetta. Kerron kirjassa rehellisiä ja avoimia tarinoita johtamisesta ja yritysmaailmasta. Kurkistan kulissien taakse ja näytän pettymyksen hetket, vaikeiden aikojen puristuksen sekä sitkeyden ja onnistumisen ilon. Tyylini on ytimekäs mutta empaattinen.

MTV Uutisissa olin kaikkiaan 20 vuotta. Aloitin ulkomaantoimittajana 1997. Olen ollut mm. Moskovan kirjeenvaihtaja, ulkomaantoimituksen esimies, uutispäällikkö, toimituspäällikkö ja viimeksi toinen päätoimittaja. Vastasin tuolloin strategiasta, digitaalisista sisällöistä sekä vedin uutistoimituksen rakenteellisia uudistuksia. Esimiestyöstä ja johtamisesta minulla on yli 10 vuoden kokemus. Irtisanouduin omasta tahdostani 2016 ja perustin oman, pienen yrityksen.

Toimittajan urani aloitin ulkomaantoimittajana 1989 Ilta-Sanomissa, jossa olin kaikkiaan seitsemän vuotta. Olen opiskellut Tampereella pääaineenani tiedotusoppi.

Lisää minusta voi lukea nettisivuiltani www.kuistiala.com

Olen julkaissut kaksi tietokirjaa. Johtajanaiset (Alma Talent 2019), jossa kuusi menestynyttä suomalaista naisjohtajaa kertoo parhaat oivalluksensa työelämästä, johtamisesta sekä siitä, mitä huipulle pääseminen vaatii.  Tähtitaidot – 8 askelta menestykseen (Alma Talent 2021), jossa käsittelen työelämän mielen taitoja, itsensä johtamista sekä miten opit hallitsemaan mieltäsi sen sijaan, että se hallitsee sinua.

Olen saanut kirjoista paljon myönteistä palautetta. Kerron rehellisiä ja avoimia tarinoita johtamisesta ja yritysmaailmasta. Kurkistan kulissien taakse ja näytän pettymyksen hetket, vaikeiden aikojen puristuksen sekä sitkeyden ja onnistumisen ilon. Tyylini on ytimekäs mutta empaattinen.