Eila Lokka

Energinen ja utelias viestintäammattilainen

”Olen vuonna 1973 syntynyt toimittaja, viestinnän asiantuntija ja kouluttaja Ylöjärveltä. Teen laaja-alaisesti sisällöntuotantoa, viestintää ja koulutuksia yritykseni Enerzia Koulutus ja Viestintä kautta.

Valmistuin vuonna 1992 filosofian maisteriksi Oulun yliopistosta pääaineenani yleinen historia ja sivuaineina Suomen ja Skandinavian historia, taidehistoria, klassillinen arkeologia ja latina. Tie vei graduvaiheessa Suomen Rooman Instituutin Villa Lanten kautta Englantiin, jossa kouluttauduin lopulta historianopettajaksi.

Lehtijuttuja olen tehnyt hyvin monipuolisesti aikakauslehdistä ammatti-, asiakas- ja jäsenlehtiin saakka. Aikakauslehtiasiakkaitani ovat olleet Kauneus & Terveys, Matkaopas- ja Matka-lehdet sekä Opettaja-lehti. Ammattilehtiasiakkaitani ovat olleet mm. Poratek Uutiset, Pelma, Volvo Visiitti ja DB-Schenkerin Network-lehti.

Olen työskennellyt myös YLEn Oulu-radion kesätoimittajana, tiedotussihteerinä, tiedottajana, copywriterinä mainostoimistoissa, paikallislehtien toimittajana, viestintäkonsulttina Helsingissä ja verkkotoimittajana. Uteliaana kaksosluonteena olen kartuttanut työkokemusta myös mm. museo-oppaana, Aurinkomatkojen Rooman matkaoppaana sekä viestintäkouluttajana Kiipulassa.

Tällä hetkellä minulla on työn alla kaksi kirjaa: AGCO Powerin historiikin lisäksi kirjoitan Pirkanmaan Kulttuurirahaston tuella Kävelyretkiä jugendtalojen Tampereella -arkkitehtuuriopasta. Teos ilmestyy Museokeskus Vapriikin kustantamana loppuvuodesta 2022.

”Vierivä kivi ei sammaloidu”

Työni parasta antia on päästä sukeltamaan uusiin asioihin ja uusille toimialoille. Opiskelen jatkuvasti uutta. Olen opiskellut myös tiedottajan tutkinnon ja viestinnän opettajaksi Tampereen opettajakorkeakoulussa. Lisäksi ansioluettelosta löytyvät kirjoittamisen perus- ja aineopinnot sekä yrittäjän ja sähköisen markkinoinnin ammattitutkinnot. Parhaillaan opiskelen Tampereen avoimessa yliopistossa journalistiikkaa suuntautumisalana televisio- ja radiotyö.

Vapaa-ajalla rentoudun lukemalla, kirjoittamalla, jumppaamalla, tanssimalla, ratsastamalla, matkustelemalla lämpimissä maissa sekä ulkoillen ja ruokaa laittaen perheeni ja ystävieni kanssa.”