Erik Ahonen

Olen vuonna 1956 syntynyt tamperelainen toimittaja, joka on siirtymässä eläkkeelle syksyllä 2018.

Opiskelin Tampereen yliopistossa filosofiaa ja sivuaineena mm. tiedotusoppia. Valmistuin filosofian maisteriksi jo työelämään siirtyneenä vuonna 1990.

Nuorena tein koulun ja opiskelun lomassa monia sekalaisia töitä mm. postissa, puisto-osastolla, siivoojana ja tehtaiden liukuhihnaduunarina.

Toimittajaksi ryhdyin pikkuhiljaa 1980-luvun alkupuolella ja kirjoittelin esimerkiksi Kansan Lehteen, Hämeen Kansaan, Uuteen Suomeen sekä musiikkilehtiin kuten Soundiin ja Rytmiin. Vuonna 1988 minut palkattiin Aamulehteen, jossa työskentelin vakituisena toimittajana syksyyn 2015 asti. Tuolloin päätin ottaa yt-neuvottelujen yhteydessä eropaketin, mutta kirjoitan edelleen lehteen kolumneja.

Suurimman osan ajastani Aamulehdessä olin kulttuuritoimittaja, mutta työskentelin välillä myös ulkomaantoimituksessa, Helsingin uutistoimituksessa, Aamulehden ensimmäisenä verkkotoimittajana ja tietokonesivujen toimittajana. Vuosina 2006-2008 olin virkavapaalla ja toimitin Tanskasta suomeksi Bonnierin Digikuva-lehteä. Vuonna 2010 olin kolme kuukautta työkierrossa STT:n uutistoimituksessa Helsingissä.

Teen mielelläni kaikenlaisia juttuja uutisista arvosteluihiin, mutta erityisesti pidän haastatteluista, joiden yhteydessä pääsen tutustumaan itselleni uusiin asioihin ja ympäristöihin.

Harrastuksiini kuuluvat musiikki, lukeminen, uutisten seuraaminen, kilpa-autoilu tietokoneella, penkkiurheilu ja rauhalliset kävelylenkit.