Teija Horppu

Synnyin vuonna 1958 Kuusankoskella sellutehtaan muheviin huuruihin. Ensimmäisen kirjoituspalkkioni sain vuonna 1973 Kuusankosken seurakunnan tiedotuslehteen kirjoittamastani runosta.

Abitalvena mummoni ehdotti minulle opettajan ja sairaanhoitajan ammatteja, joten minusta tuli toimittaja. Toki myös aktiivinen kirjoitusharrastukseni ja kiinnostukseni likimain kaikkea olemassa olevaa kohtaa saattoivat vaikuttaa valintaan.

Toimittajan työt aloitin nuorena ylioppilaana Kymen Sanomissa. Välillä käväisin Tampereen yliopistossa suorittamassa toimittajatutkinnon, mutta palasin taas kiihkeärytmiseen ja yllätykselliseen päivälehtityöhön, ensin Kauppalehteen, sitten takaisin Kymen Sanomiin.

Vuonna 1986 muutin Lahteen ja aloitin Etelä-Suomen Sanomissa, missä muun muassa kirjoitin ja käsittelin juttuja, suunnittelin taittoa, toteutin teemanumeroita, tuurasin uutispäälliköitä ja perehdytin uusia toimittajia ja kesäsijaisia.

Tammikuussa 2004 totesin, että oli aika katsoa, mitä elämällä vielä voisi olla annettavanaan. Irtisanouduin palkkatyöstäni ja ryhdyin yrittäjäksi. Tuota pikaa löysin itseni minulle uudesta yritysviestinnän maailmasta, jossa median toimintatapojen ja toimittajien tikapuuhermoston tuntemus sekä taito kirjoittaa uutisen kriteerit täyttävä lehdistötiedote eivät olleet ainakaan haitaksi.

Asiakaslehtiä, vuosikertomuksia ja muita yritysjulkaisuja toteuttaessani opin laajan julkaisuprojektin aikataulutuksen ja sisällön tuotannon hallinnan suunnittelusta valmiiksi painotuotteeksi. Vuosina 2004–2007 kouluttauduin työnohjaajaksi ja vuosina 2010–2011 viestinnän johtamisen koulutusohjelmassa viestinnän suunnittelijaksi.

Kunnes uuden kaipuu iski jälleen. Koska uutta ei voi saada, ellei jostakin vanhasta luovu, loppuvuonna 2018 keskeytin yritykseni toiminnan ja heittäydyin projekti- ja pätkätyöläiseksi. Toteutettavaksi saamani historiikki-, verkkosivu- ja sosiaalisen median projektit ovat osoittaneet, että heittäytyminen uuteen kannatti.

Koskaan ei voi tietää, mitä uutta ja antoisaa elämällä voi olla annettavanaan.

Johtolankanani ovat Norman Vincent Pealen sanat:

Elämääsi eivät ensisijaisesti määrää

ulkoiset edellytykset ja olosuhteet,

vaan ajatukset, jotka pyörivät mielessäsi.