Teija Himberg

Intohimona tarinat

Olen paljasjalkeinen turkulainen – jo vuodesta 1969.
Koulutukseltani olen ylioppilas vuosimallia 1988. Olen opiskellut kieliä ja taidehistoriaa Åbolands folkhögskolanissa sekä ranskaa Åbo akademissa. Ammatillista osaamistani kartutan päivittämällä tietojani ja taitojani seminaarein ja kurssein.

Vapaa-aikaani vietän remontoiden satavuotiasta taloani sekä suunnitellen ja toteuttaen design-asuja. Nautin hyvän romaanin lukemisesta, matkailusta, muiden tekemästä hyvästä ruuasta ja elävästä musiikista.

Työskentelen aina intohimoisesti asiakkaan toimialaan paneutuen ja minua kiinnostavat erityisesti ihmisten ja yritysten tarinat – siksi työurallani onkin paljon erilaisten asiakas- ja sidosryhmälehtien ulkoasujen suunnittelua, konseptointia ja taittoa. Innostun suurista kokonaisuuksista, kuten vuosi- ja henkilöstökertomukset tai raportit, näissä on hienoa saada teksti elämään graafisin keinoin. Olen työskennellyt Art Directorina vuodesta 1990 alkaen ja mainostoimiston virkeä ja moniääninen ympäristö haastavat minut uudistumaan jatkuvasti. Innostun uusista toimeksiannoista, mutta minua ei saa kyllästymään työhöni pitkässäkään asiakassuhteessa; esimerkiksi Turun musiikkijuhlien vuosittainen festivaali-ilme ja ohjelmakirjat syntyi ruudullani yli kymmenen vuoden ajan.

Teemun kanssa olemme toteuttaneet Huuhkan historiikin – ja olipas siinä hieno tarina Pertin ja Leon pitkästä yhteistyöstä muuttuvassa maailmassa!